Υλικά
- πατάτες: 6 μεγάλες, με τη φλούδα τους
- σπανάκι: 300 γρ. πλυμένο και καθαρισμένο
- φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα
- χαλούμι ή κατσικίσιο τυρί: 150 γρ. τριμμένο στον τρίφτη
- κεφαλογραβιέρα: 200 γρ. τριμμένη στον τρίφτη
- βούτυρο: 80 γρ.
- άνηθος: 2 κουταλιές σούπας, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.
- Χαράζετε στην κάθε πατάτα ένα καπάκι σε σχήμα έλλειψης και αλείφετε τη φλούδα εξωτερικά με λίγο βούτυρο.
- Τυλίγεται κάθε πατάτα με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε για 1 ώρα στους 180° C – 200° C, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βγάζετε από το φούρνο και, μόλις κρυώσουν λίγο, αφαιρείτε το καπάκι και αδειάζεται αρκετή από τη σάρκα τους. Στο μεταξύ ζεματίζετε το σπανάκι και το χοντροκόβετε.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
- Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2΄-3΄ ακόμη.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύεται το σπανάκι με το χαλούμι και τη μισή κεφαλογραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε με το μείγμα τις πατάτες.
- Από πάνω σκορπίζετε την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.
- Βάζετε πάνω στην κάθε πατάτα ένα κομματάκι βούτυρο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Πηγή: icookgreek.com