Αμυγδαλωτά Καρύστου

Υλικά:
  • 1500 γρ.αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και κομμένη στο μούλτι, σαν τραχανάς
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 8 βανίλιες άρωμα ή 6-8 ασπράδια
  • 6 κουταλιές φρυγανιά ή σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση:
  1. Ξεραίνουμε λίγο τα αμύγδαλα στο φούρνο, τα κόβουμε στο μούλτι, στην συνέχεια τα ανακατεύουμε με άλλα υλικά και τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια που τα έχουμε χτυπήσει για να γίνουν αραιή μαρέγκα και ζυμώνουμε, ώστε να ενωθούν όλα  μαζί.
  2. Στην συνέχεια, πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα ωοειδές, τα βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα 20 λεπτά περίπου.
  3. Όταν ψηθούν και βγουν από το φούρνο, τα βουτάμε σε ανθόνερο, τα ακουμπάμε σε χνουδωτή πετσέτα και αφού μισοστεγνώσουν, τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη. 
  4. Μετά από αρκετές ώρες τα ξανατυλίγουμε σε άχνη και τα φυλάσσουμε σε τάπερ.