Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο ή 1 κιλό αλεύρι όλο κίτρινο
- 1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1 χούφτα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζανάκι λάδι και όσο χλιαρό νερό πάρει
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, ανοίγουμε βέργες χοντρές πάχους ενός δαχτύλου, κόβουμε κομματάκια ανοίγουμε με τα δάχτυλα με τρόπο να σχηματίζει κοχλία.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό νερό, ρίχνουμε τις κουρκουτιάζεσαι μέσα όταν το νερό κοχλάζει και αφήνουμε να σιγοβράσουν μία ώρα περίπου.
- Όταν βράσουν δεν κάθονται στον πάτο της κατσαρόλας.
- Έπειτα τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σειρά σειρά στο πυρέξ πασπαλισμένες με τυρί και αφού γεμίσει το πυρέξ το περιλούσουμε με καυτό βούτυρο ή λάδι.Σερβίρονται ζεστές.
- Εάν θέλουμε, βάζουμε και ένα φακελάκι μαγιά στην ζύμη.
Σχόλια